Verder in de techniek

Vervolgopleidingen

WO:

Onze maatschappij functioneert dagelijks dankzij heel veel techniek. Of het nu gaat over een nieuwe metrotunnel of over de verlichting in lands grootste voetbalstadion. Techniek is de oplossing. Als jij daar een bijdrage aan wil leveren, dan is een technische opleiding misschien wel wat voor jou! Je kunt binnen de techniek veel kanten op, zoals: Bouwkunde, Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde. Wellicht ligt een creatieve opleiding als Industrieel Ontwerpen jou beter. Er zijn ook opleidingen die sterk verwant zijn aan technische opleidingen, bijvoorbeeld: Bèta en Beleid Studies en Planologie.

Kijk voor meer informatie op: https://www.universiteitstart.nl/techniek/

HBO:

Je wil iets met techniek doen. En misschien weet je al van meet af aan dat je, bijvoorbeeld, Werktuigbouwkunde wilt gaan studeren. Het kan echter ook zo zijn dat je het nog niet helemaal zeker weet. Wordt het Bouwkunde? Of Civiele Techniek? Misschien is Built Environment dan wel iets voor jou, want die opleiding heeft van beide studies wel ‘iets’. Sommige opleidingen combineren zelfs opleidingen, zoals Elektrotechniek met Technische Bedrijfskunde. En er zijn ook opleidingen die sterk verwant zijn aan technische opleidingen, bijvoorbeeld: Milieukunde en Ruimtelijke Ontwikkeling.

Of je het al 100% zeker weet of nog niet helemaal, het is goed te weten dat het begin van een technische studie meestal breed van opzet is met veel basisvakken. Het voordeel is dat je je goed kunt oriënteren op de verschillende mogelijkheden binnen de techniek en de keuze voor een specialisatie nog even kunt uitstellen. Maar hoe dan ook, voor elke techneut in spe is er wel een passende brede of specialistische opleiding te vinden.

 

Kijk voor meer informatie op: https://www.hbostart.nl/techniek/

 

MBO:
Met de onderstaande opleidingen word je in 2 tot 5 jaar bijvoorbeeld; timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4. Uiteraard biedt Bouwmensen je de kans om door te groeien.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BOL EN BBL?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg en BOL betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Het belangrijkste verschil zit in het feit dat de leerling in een BBL-traject een arbeidsovereenkomst heeft met een werkgever, je werkt dan (meestal) 4 dagen in de week en volgt vaak maar 1 dag les. In een BOL-traject volg je 5 dagen per week les afgewisseld met praktijkperioden (stages).