Finale BouwBazen 2017

Zinderende strijd om de BouwBazen Awards in Amersfoort

 

 

Onder luid gejuich wonnen de leerlingen  van CSV Veenendaal op 19 april de Bouwbazen Challenge. Zij kregen voor het beste bouwidee naast de award ook een check van 5000 euro. De leerlingen maakten een schommel waarbij door een dynamo energie wordt opgewekt. De studenten zijn dolblij met de prijs en mogen hun bouwidee nu echt gaan uitvoeren. Geen betere manier voor de leerlingen om op inspirerende manier aan de slag te gaan met alles wat ze tijdens hun lessen en stages leren.

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen heette de jongeren welkom in het Amersfoortse poppodium Fluor, waar de spanning te snijden was. De leerlingen waren onwijs fanatiek en presenteerden hun ideeën vol overtuiging. Er waren zo’n 100 leerlingen aanwezig van praktijkonderwijs tot Technasium en mbo-scholen.
Voor de BouwBazen Awards zijn er honderden ideeën verzonnen en de beste vijf plannen werden gepitched voor de jury. Leerlingen van ‘t Hooghe Landt wilde een warme pauzeplek. Op andere scholen schortte het ook niet aan creativiteit. ROC Midden Nederland wilde hun fietsenstalling aanpassen, en CLV Veenendaal kwam met het originele idee van een chill boom.

Winnende pitch
Alle pitches werden door de jury beoordeeld. Er werd gekeken naar creativiteit, technische en financiële haalbaarheid en naar de kwaliteit van de presentatie. Het was ontzettend spannend welk project er zou gaan winnen. Uiteindelijk is het plan van CSV als winnaar uit de bus gekomen. De jury, met onder meer wethouder Willem-Jan Stegeman was onder de indruk van het idee. Met name de eenvoud van het idee, het duurzame karakter en met een uitvoering waarbij samenwerking voorop staat. Hoe mooi dat dit idee straks werkelijkheid wordt. De jury reikte een speciale award uit aan De Baander als waardering voor de wijze waarop zij zich hadden verdiept in de bouw. Zij presenteerden een plan waarbij een van de dierenverblijven omgetoverd werd tot een instructielokaal voor het vak tuinieren.

Winnaars-bouwbazen2017

Bouwbazen Challenge: bouw je eigen aula-boomhut

De BouwBazen Challenge is een wedstrijd voor scholen en leerlingen in de regio Amersfoort om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Zij werden door Bouwend Nederland Amersfoort uitgedaagd om hun eigen duurzame bouwidee te bedenken. Van een boomhut in de aula of een chillplek op het schoolplein, alles is mogelijk en niets is te gek. En het mooie is: het blijft niet alleen bij een idee. Door deze wedstrijd zijn er weer veel jongeren geënthousiasmeerd voor de bouw.
Meer informatie: kijk op www.techniekbazen.nl

Meer informatie:

Bouwend Nederland afdeling Amersfoort & Omstreken
Daniella Traa
officecomm@casema.nl
033-4551341
06-36210385